20 aug. 2011

Potatissallad med dillpesto och chili

Jaha då var man ett år äldre igen. . . .  . Igår var det födelsedagskalas för släkten. Mysigt! Jag fick så fina presenter! Man ser ett tydligt bak och matlagningstema i dem. Släkten vet vad jag vill ha. Jag bjöd på en liten buffé. Kall buffémat är alltid smidigt att bjuda på när man har många gäster. Mycket i dessa rätter går att förbereda dagen innan. Buffén bestod av potatissallad med dillpesto och chili, kyckling med rucolamajonäs, grekisk fetaosttårta, sallad, foccacia, ost och kex.



















8 bufféportioner

1 kg fast potatis
salt

Dillpesto
1 dl mandel
1 vitlöksklyfta
2 dl hackad dill
pressad saft av 1 citron
1 dl olivolja
flingsalt
nymald svartpeppar

Topping:
2 dl grovt riven pecorino
1 röd chlifrukt, urkärnad och strimlad

Borsta potatisen ren och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt kallna.
Dillpesto: Mixa mandel, vitlök, dill, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Vid servering. Dela potatisen i grova bitar och blanda med peston. Vänd ner pecorino och strimlad chili.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar