1 plåt
350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
3 dl vetemjöl
TOSCATOPPING
265 g nötter som mandel, pistasch-, macadamian-,
eller pecannötter
165 g normalsaltat smör
1 ½ dl socker
3/4 dl honung
3/4 dl grädde
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och pösigt.
Blanda i kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
Grädda mitt i ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.
TOSCATOPPING: Mät upp alla toscaingredienser utom nötterna i en kastrull.
Blanda och koka massan till 118 grader.
Har du ingen termometer - koka tills massan blir svagt gyllenbrun och gör ett kolaprov - lägg
lite massa i ett glas med kallt vatten och prova om det går att forma en kula.
Blanda i nötterna och lår smeten svalna lite. Bred ut toscan ovanpå.
Skär upp i rutor med hjälp av en vass kniv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar