4 port.
600 g laxfilé
1 dl pumpakärnor
1 dl riven västerbottensost
2 vitlöksklyftor
1 dl bladpersilja
1 dl rapsolja
salt, svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ingredienserna till peston med en stavmixer. Dela laxfilén i 4 bitar. Bred peston på laxen och grilla i ugnen 12-15 min.
Bönor i vitlöksmarinad
Bönor råder det också delade meningar om i detta huset, så det får jag göra när jag är själv.
Gör gärna några timmar i förväg så de får gotta till sig lite.
1 pkt bönmix
½ dl olja
1 vitlöksklyfta, riven
1/4 rödlök, finhackad
1 tsk dijonsenap
1 tsk italiensk salladskrydda
½ dl hackad persilja och gräslök
svartpeppar
Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda med de andra ingredienserna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar