1 l vatten | |
50 g jäst | |
1 msk salt | |
1 msk strösocker | |
½ dl olivolja | |
3 dl fint rågmjöl | |
3 dl vetekli | |
1 dl solrosfrön | |
2-3 l dinkelsikt, ca 1,3 kilo |
Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över lite av vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt, socker, olja, rågmjöl, vetekli, solrosfrön och dinkelsikt, spara lite till utbakning. Arbeta ihop till en fast och smidig deg.
Låt degen jäsa under bakduk till nästan dubbel storlek, ca 40 min.
Sätt ugnen på 175°. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda den smidig och forma till ett stort runt bröd. Lägg det på en smord plåt och sikta över lite mjöl. Skär en stjärna över hela brödet. Låt jäsa ytterligare ca 20 min utan bakduk.
Grädda mitt i ugnen ca 60 min. Låt brödet kallna på galler.
I truly love your website.. Great colors & theme.
SvaraRaderaDid you develop this web site yourself? Please reply back as
I'm attempting to create my own personal website and want to learn where you got this from or what the theme is named. Kudos!
My web blog cash advance loans in georgia