26 juni 2011

Jordnöt- och chokladkakor

Smarriga kakor med mycket jordnötssmak! De blev en bra gå bort-present på midsommarafton. Hittar du inte osaltade jordnötter går det bra att skölja av de saltade nötterna snabbt i kallt vatten.















180 g osaltat smör
2 , 4 dl socker
2 , 4 dl farinsocker
2 ägg
1/2 tsk vaniljsocker
2 , 4 dl jordnötssmör
5 dl mjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl grovhackad choklad
1 dl grovhacade osaltatde jordnötter

Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa smöret med socker och farin till det är krämigt och ljust.
Tillsätt ett ägg i taget. Blanda i vanilj och jordnötssmör.
Tillsätt sedan mjöl,bakpulver och salt och blanda till en slät kakdeg.
Rör i chokladen och jordnötterna för hand med en slickepott. Forma degen till valnötsstora bollar och lägg på ett bakplåtspapper. Platta till dem lite. Se till att kakorna inte ligger så tätt då de flyter ut under gräddning.
Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter eller tills gyllenbruna. Låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar