180 g osaltat smör
2 , 4 dl socker
2 , 4 dl farinsocker 2 ägg
1/2 tsk vaniljsocker
2 , 4 dl jordnötssmör
5 dl mjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl grovhackad choklad
1 dl grovhacade osaltatde jordnötter
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa smöret med socker och farin till det är krämigt och ljust.
Tillsätt ett ägg i taget. Blanda i vanilj och jordnötssmör.
Tillsätt sedan mjöl,bakpulver och salt och blanda till en slät kakdeg.
Rör i chokladen och jordnötterna för hand med en slickepott. Forma degen till valnötsstora bollar och lägg på ett bakplåtspapper. Platta till dem lite. Se till att kakorna inte ligger så tätt då de flyter ut under gräddning.
Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter eller tills gyllenbruna. Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar