13 juni 2011

Mandelkaka med lakritsfrosting och hallon

Pingstaftonens dessert! Lakrits och hallon gör sig mycket bra tillsammans.














6 port.

Mandelkaka
90 g smör
40 g mandelmassa
½ ägg
3/4 dl mjölk
1 1/4 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
½ msk vaniljsocker
1 krm bakpulver
smör till formarna

Lakritsfrosting
2-3 msk krossad turkisk peppar
150 g smör
150 g färskost
300 g florsocker

Dekoration
200 g färska hallon

Värm ugnen till 180 grader. Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa samman ägg och mjölk. Tillsätt socker. mandelmassa, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det smälta smöret. Häll smeten i smorda portionsformar och grädda ca. 8 min. Låt svalna.
Krossa den turkiska pepparn i mortel. Smält smöret. Vispa samman färskost, florsocker och smör. Blanda ca. 2/3 av smeten med 2-3 msk turkisk peppar (efter smak) och toppa kakorna med den. Frostingen som blir över håller en vecka i kylen. Toppa kakorna med halllon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar